Valósuljon meg a zeneiskola a Malom-projekt helyén: ezt akarja a jászberényi önkormányzat

Megosztás

Pártoktól, politikai nézetektől függetlenül rikított zölden a képviselők szavazatait összegző tábla Jászberény város október 18-án, szerda délután lezajlott ülésén, amikor egy sürgősségi indítvány keretében a képviselők egyöntetűen kifejezték abbéli véleményüket, hogy a vármegye legyen partner a Malom-projekt helyén létrejövő zeneiskola megépítésében.

A szokásos napirendek mellett nagyon jelentős, de egyszerre szimbolikus gesztussal élt a képviselő-testület: a Fidesztől a KJE-ig mindenki egyetértett abban, hogy az évek óta húzódó áldatlan állapotokat megszüntessék és üzengetések, politikai felhangú ellenségeskedések helyett megkezdődjön a gyakorlati munka, a fejlesztés előkészítése.

Budai Lóránt polgármester véleménye szerint a januári választás után újra ki kell nyilvánítania a mindenkori képviselő-testületnek, hogy igenis van szándék és akarat a megyével közösen, konzorciumban megvalósítani a projektet, ahogy abban előzetesen megállapodtak.

A Szol24 is írt róla, hogy a szerencsétlen sorsú beruházás ismét gellert kapott, amikor a Jászsági Térségi TV-ben Borbás Zoltán, a közgyűlés alelnöke bejelentette, hogy elveszik a Palotásy János Zeneiskolának ígért összeget.

Az előterjesztésben felsorolásra kerül, hogy Jászberény vezetése milyen intézkedéseket tett meg annak érdekében, hogy a beruházás, az új zeneiskola létrejöjjön, pedig pont azzal vádolta meg a megye, hogy semmilyen lépést nem tettek a megvalósítás felé.

Minden jelen lévő képviselő kiállt a projekt mellett, Tamás Zoltán egészségügyi okokból nem vett részt az ülésen

Emellett megfogalmaztak egy levelet, amelyet a vármegyei közgyűlés vezetésének címeztek és minden jelen lévő képviselő az aláírásával megerősítette. Kérik, hogy az említett egymilliárd forintos, Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán által megígért támogatást ne vegyék el a várostól.

A vállalás szerint a tervek már idén elkészülhetnek és jövőre indulhat a közbeszerzés. A testületen kívül a bizottságok is vita nélkül erősítették meg Jászberény szándékát.

Képek: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek